Sol och bad gör en glad.

Fasligt oproduktiv dag idag. Inte gjort mycket som varit till nytta för mänskligheten. Däremot har jag haft det väldigt somrigt trevligt. Under gårdagskvällen kom ett hysteriskt chips-sug över mig, men det var inte mycket att göra åt saken då kontot var tomt och affärerna stängda. Imorse vaknade jag dock av att mor ringde och meddelade att hon fört över pengar till mitt konto i matsyfte, och en naturlig följd av detta var ju då att jag bunkrade upp med en rejäl chipsspåse som jag sedan gosade med i soffan större delen av dagen. Sedan var jag mätt och tjock och ville visa upp min bastanta mage, så då var det dags för bad.


Chips. Viktigt för sinnesfriden.


Elias blev den drabbade och jag lyckades med konsstycket att gå den kilometerlånga vägen till honom på ca 40 minuter då jag drabbades av tillfällig sinnesförvirring och glömde bort var han bodde, vilket ledde till en promenad runt hela nejden. Då det är väldigt fint här på sommaren höll dock mitt goda humör i sig, och jag haffade den spinkige sötnosen då han var i full färd med att snickra tavelramar. Kaffe på det och så tillbaka hela vägen till stranden. Väl där visade det sig att det var ett dåligt val av badkompis, då han enbart huttrade och skakade i vattenbrynet medan jag gladeligen lekte blåval med min chipsmage och sprutade vatten överallt. Det var dock väldigt trevligt att träffa honom igen. På vägen hem fick jag fatt i en annan trevlig gosse och bokade ytterligare ett bad, i uppvägande för Elias högst otillfredsställande vattenkonster. Det är ju fortfarande sommar fast den börjar mörkna, och det har varit väldigt varmt väldigt länge, så vad kunde väl passa bättre än ett midnattsdopp? Vi bokade således simlektionerna till spöktimmen.

Tro mig när jag säger det, det finns få saker som slår att flyta naken på rygg en stjärnklar sensommarnatt i ljummet vatten och spana upp på stjärnorna med enbart ljudet av vattnets stilla kluckande i öronen. Det ska väl isåfall vara att göra det med någon som man saknar lite och kanske börjar inse att man faktiskt tycker om...

Det är i vilket fall sinnesfrid på hög nivå.


Det blev dock ett snabbdopp, även denna badkamrat var lite av en kyckling, och nu är jag hemma igen efter att ha blivit hemskjutsad av en karl iklädd endast t-shirt, skor och kalsonger. Bara en sån sak är ju värd att sätta på sitt cv. Nu ska jag dricka en kopp te och mysa framför tv:n en stund tills jag känner mig sömnig nog att äntra lakanens lena väv och drömma om att dagen imorgon blir lika skön som hela sommaren hittills har varit.

Frid och kärlek till er alla.



Elias fuskbadar. Objudna småpojkar cykelposar i bakgrunden.

Oh, baby baby it's a wild world.

Jag är blossande röd, trött som ett as om ni ursäktar urvalet, har skavsår både här och där samt ett halvt körsbärsträd i håret. Men jag är hemma igen, jag överlevde den veckolånga lilla utflykten. Trodde faktiskt inte jag skulle göra det i måndags när klockan ringde fyra på morgonen och det var dags att stryka svetten av kroppen och ta sig till tunnelbanan. Hade inte Emilia varit med som min personlige coach hade jag aldrig kommit längre än så. Men resan gick efter det förvånandsvärt bra, vi missade faktiskt inte ett enda fordon. Kaffet på båten var dock en ohygglig besvikelse, men det uppvägdes av den ljuvliga dusch som gömde sig i en skrubb och som väckte mina slokande livsandar till liv igen. Efter att vi i tre timmar dissekerat samtliga dialekter i våra tappra försök att på egen hand lära oss gotländska (man ska ta seden när den kommer, osv..) befann vi oss på världens kanske varmaste ö.
Var befann sig våra artiga kavaljerer som sagt sig komma och möta oss? Parkeringen låg öde och tyst om man bortser från de ca 2000 båtpassagerarna. Vi ägnade oss åt lite förvirring på tu man hand innan vi kom på att vi ägde mobiltelefoner. Det visade sig att gentlemännen låg och sov. För oss tappra själar som släpat oss upp innan gryningen dög faktiskt inte detta, och vi strök minst tjugo gentlemannapoäng från listan.
Men efter lite ömsesidigt trassel tog vi oss faktiskt fram till Tott som det hette, och blev gladeligen mottagna av två sömnrufsiga latmaskar. Tror dom ville att vi skulle glömma vilket intryck dom gett, så dom började hälla i oss vin klockan elva på morgonen. Då Emilia och jag fullkomligt saknar allt vad moral heter log vi glatt och anpassade oss ganska fort. Och med den introduktionen fortsatte det sedan på samma bana. Större delen av veckan (upp till 6-7 delar av dagen faktiskt) är tyvärr censurerad med tanke på eventuella känsliga läsare. (Vilka förvisso måste ha hamnat helt fel om ni nu befinner er här. Ge er genast av!)
Det har varit en ljuvlig vecka allt som allt iaf. Stekande sol och svalkande bad, kreativa middagar med utsikt över solnedgången över havet, ett misstag i orienteringen som slutade med bergsklättring och vilsegående i murgrönagläntor och framför allt en himla massa kärlek. Jag kan inte klaga alls.
Pep därifrån på lördagen och hittade min far som körde oss ut i vildmarken där vi åt uppemot niotusen körsbär. På natten som följde lämnade Emilia mig för ytterligare äventyr i vårt avlånga land och jag slockande lika fort som ett IKEA-ljus. Tillbringade söndagen på stranden med far och två små s.k. plastsyskon och fick en bränna som heter duga. Bättre sent än aldrig. Efter en smarrig trerätters och ca ytterligare tretusen körsbär tog vi färjan tillbaka, och var hemma i Bergby vid sju imorse. Jag vaknade vid tolv idag av att jag upptäckte att jag somnat halvliggande i soffan med en tandkrämstub i ena handen.
Nu blir det några lugna dagar innan jobbet slår klorna i mig. Ska unna mig ett långt ljummet bad (brännan..) och ge mig själv en avancerad pedikyr, med tankarna på ett så mycket mer intressant badtillfälle på den gudsförgätna ön.

På återseende.




Vilse i skogen



Bergsklättrning med tillhörande ICA-kasse.

Kallar du mig djurvän?

Då var man hemma igen, jubel och applåd. Har just överlevt en hel helg som barnvakt åt Ronjas minizoo. En valp och en kattunge och kaoset är ett faktum. Nej då, det gick faktiskt ganska bra, med några smärre missöden. Emilia var en tapper själ som gjorde mig sällskap trots att hon fick hela väskan uppäten av hundrackarn. Ack. KöpingTobbe citerades en hel del då vi upptäckte det.

Jävla djurjävel!


Men han var söt.
I fredags var det lite Cash på schemat, vi hade sett Walk the line och kände oss inspirerade nog att ge oss ut på CCpuben för att avnjuta deras version av det hela. Mycket njutbart. Sen blev vi helplakata av alldeles för få öl och där sätter vi punkt.
Nu sitter jag hos far och är trött som ett as, tvättmaskinen brummar skumt i mitt försök att få lite rena kläder med mig till gotland, dit färjan går på tisdag, som kommer efter måndag, då vi åker till stockholm, där vi ska shoppa och sova. Orkar inte försöka göra den meningen mycket längre nu.
Trevlig helg allt somallt iaf. Jag har noll inspiration till textande, så jag säger godnatt.


Jag känner doften av en mysig dag.

Yes, det flyter på. Vaknade för alls inte länge sedan i vild panik av att telefonen ringde. Från det andra jobbet jag sökte.  Hej är det Tova vad bra och jag ser ditt mail här du passar ju perfekt vill du börja i augusti kvällstid eller dagtid? Öh.. host, harkel.. kvack.
Tror jag lyckades bluffa tillräckligt för att framstå som en pigg och alert ung kvinna iaf, möjligen något förvirrad. I bästa fall trodde dom kanske jag hade en riktigt elak förkylning.
Nu har jag iaf två jobb att välja mellan, igår morse hade jag inget alls. Det känns ju skönt.
Mitt största problem denna ljuvligt varma dag är var jag ska åka och bada någonstans, samt utmaningen i att bearbeta far min så att han tror att han frivilligt vill låna mig pengar så jag kan lämna fastlandet. Håll tummar och tår, jag tror att det går.
Men först ska jag ta en riktigt kall dusch och tvätta bort allt sovgrus. Tänkte faktiskt krypa i säng i tid igår kväll, men något kom i vägen och jag satt framför datorn med ett fånigt flin till halv fyra istället.
Men jag klagar inte egentligen.
Jag tror jäklar i mig att jag tycker om det. Kanske, en aningens liten smula, om inte annat.
Det är svårt att säga, då jag har "en vägg av is som omsluter min vackra själ".
Vilket jag tror syftar på min känslomässiga förstoppning. Men om det nu finns sådant intresse för att smälta denna vägg, så bjuder jag på det med ett glatt leende.


 

Nu blir det bad!

Stockholm i mitt hjärta

Ja, då var man här igen. Skrivande på ett elakt tangentbord som försöker få mig att framstå som en dyslektiker, men det är sådant man får leva med. Vad har hänt sen sist?
Helgen har varit aktiv som sig bör. Jag är nu ett levande bevis på att det GÅR att ha roligt utan pengar, ty jag ligger på mycket minus just nu och plånboken har börjat få fuktskador av alla tårar jag fällt när jag tittat ner i den. Inte hör dom av sig från något arbete jag sökt heller, ack och ve..
Men det är skitsamma, för jag har haft fantastiskt kul detta veckoslut. I torsdags tyckte en gammal god vän att vi skulle umgås och prata gamla minnen. Det lät som en plan så god som någon, så jag bjöd in honom till min (läs; min mors) lägenhet för lite sådant. Smuggelöl, tvångsrakning och rom&cola och allt som hör därtill tills klockan blev morgon och solen gick upp. Skickade hem karln vid halv sju då det var dags för sömn, bara för att bli uppringd av vederbörade en kvart senare då han ville förklara vilken underbar morgon det var. Tack du, godnatt. Vaknade tre timmar senare och kunde för allt i världen inte somna om. Upp och skutt och planerade en lugn och skön kväll framför tv:n med en påse chips och tidig kväll. Eller hur. Blev bjuden på dejt helt plötsligt och innan jag visste ordet av satt jag på tåget till Stockholm. Svettades helt nervöst större delen av resan då jag hade två hysteriska barn med tillhörande mamma bakom mig som skrek ikapp samt en utländsk läkarstuderande (hoppas jag innerligt...) vid min sida som drack starköl och kollade på filmklipp från, hör och häpna, ögonoperationer på sin dator samt grymtade lite otäckt ibland. Den färden kunde inte ta slut fort nog.
Men kvällen som följde var lätt värd allt från ögonsexuella grymtläkare till ungar med röststyrka på tusen decibel.
Tänker inte gå in på några närmare detaljer, bara säga att det var en kille som visste hur man skötte en dejt på bästa sätt. Allt från upphämtningen till middagen till det att jag låg bekvämt tillbakalutad, drack skumpa och blev matad med vindruvor och färska hallon var i det närmaste perfekt. Och nu frångår jag min vana och överdriver jag inte ens. Behövs inte.
Blev kvar där hela lördagen och skulle då ta tåget hem på eftermiddagen då min artige kavaljer skulle hoppa på båten till Gotland. När nu prinsessbehandlingen var över och jag skulle klara mig själv misslyckades jag förstås kapitalt. Missade tåget med buller och bång, och fann mig stående på centralen med över tre timmar att slå ihjäl innan nästa tåg skulle gå. Men slumpen är min bästa vän, jag ringde min bror som av någon anledning både befann sig i staden (han bor i vanliga fall i södertälje) och hade en lägenhet till förfogande.
Jag tog apostlahästarna dit, och när jag svettig och illaluktande rasar in i lägenheten sitter förutom min bror en gammal gymnasieklasskompis där. Fantastiskt otippat. Dom bjöd på pucko o macka vilket jag slök utan vidare hänsyn till deras eventuella hungerkänslor, sedan tog vi tunnelbanan allihop. Jag hittade mitt tåg och en ledig kupé där jag lovade mig själv att aldrig mer dricka alkohol och låta bli att sova två dygn i sträck. Fick snart sällskap av en trevlig karl som hade varit på kryssning. Han hade väskan full av öl, ville jag ha en? Tja, varför inte. Vi hamnade i samspråk och han hade stora kunskaper om kvinnans gener. Vi söker tydligen rika, schyssta framgångsrika killar som vi kan skaffa avkommor med.
"Du kan vara kär i en looser, men han kommer aldrig bli far till dina barn!"
Word.
Vidare tyckte han att jag påminde om hans dotter som tydligen var lite av en bitch och numera jobbade som modell i Paris (åh, men inte ska väl jag..) samt totaldominerade sin stackars pojkvän, vilken råkade vara Lasse Lindh. Där ser man. Vi skiljdes åt i Gävle, jag bad han hälsa så mycket till Lasse, sen for jag hem hem hem och dog av trötthet.

Igår söndag kom Emilia förbi på lite kaffe o kaka. Vi skulle planera vår eventuellt kommande resa till Gotland och skvallra i största allmähet. Vilket vi gjorde. Sedan tittade vi på tusen klipp med Fredrik och Filip. Sedan tittade vi på The Crow och åt flottiga baconmackor. Sedan engagerade vi oss något helt hysteriskt i thaiboxning samt fick en tvångstanke att vi var tvungen att skapa poesi av ALLA ord i kylskåps-poesiasken. Eftersom jag alltid misstänkt att vi är lite av två genier lyckades vi givetvis. Runt fem imorse promenerade den blonde hem och jag somande framför tv:n.

Sammanlagd kostnad för hela helgen: 235 kr.
Se, det går att ha roligt utan pengar :D

Nu ringde dom äntligen tillbaka från jobbet. Intervju på onsdag, woho!

Avmålad?

Jag sitter hemma med mor och lär mig om världen samt dricker rödvin. Vi är dekadenta och förkylda.
Mor har lärt mig allt om flodpärlsmusslor, om det nu kan komma till användning i framtiden. Tveksamt. Dom har ett hårt liv, för övrigt.

Det är så här, att jag målar lite. Porträtt och så. Är det någon som är intresserad av att få ett porträtt målat av sig? (förutom er jag redan lovat, era kommer tids nog..) Hör av er isåfall. Några exempel nedan.






Dessa två är helt underbara varelser, för övrigt. Jag saknar er bägge.
Nu verkar det bli Rod Stewart och sänggående snart.
Allt gott.

En annorlunda nattvard och att följa Ros(é)linjen

Idag tänker jag gå utanför dörren. Jag tänker gå till ica och köpa ett telefonkort och en påse chips. Det är absolut det enda jag tänker göra idag överhuvudtaget, efter den oerhörda bedriften ska jag inta vågrätt läge och stanna där.
Tro fan att jag fick nån sömn igår. Inte då.
Tog en varmt lång dusch o var mjuk och småsömnig o tänkte sova i närmare 14 timmar då en gammal bekant hör av sig. Ville jag hänga med till kyrkan, dricka vin och spela piano som en annan fantom? Han hade ju ändå nyckeln dit..
Tja, det lät ju som en onceinalifetime-förfrågan. Varför inte.
Rätt mysigt att sitta i en mörk och tom kyrka mitt i natten med enbart tända ljus, dela en flaska smarrigt rosé och spela mika-låtar på orgeln samt prata gamla minnen. Tog en tripp till tornet och kollade på utsikten över nejden samt spelulerade i vilka de olika människor vars namn finns inristat i bjälkarna kan ha varit o vad dom möjligen gjorde där i tornet i början av 1900-talet som var värt att skriva under på.
Gav mig av hemåt när vinet var slut framåt småtimmarna och höll på att köra i diket av trötthet. Men sömnen lät vänta på sig, jag hamnade på tråden med ytterligare en gammal goding och språkade så fram till fyra nångång. Då konstaterade jag att jag hade varit vaken och igång i närmare 43 timmar och att det kanske var bäst att stänga såväl limpsaxen som de rödsprängda stirrgloberna. Sagt och gjort.
Vaknade ganska nyligen och städade hela lägenheten i ett anfall av något jag inte kan sätta ord på. Idioti kommer nog närmast. Ska ut och köpa proviant nu. Sen tänker jag avlida, goa herrskapet.
På rödögt återseende.

Spontantripp till Sundsvall och allt vad det innebär.

Jag är slut som människa. Helt och hållet slaktad i kropp och i själ. Men ack så kul jag haft.
Det bar iväg till Sundsvall igår. Jag och min trogna vapendragare Emilia ansåg att det var dags att beskåda The Ark ytterligare en gång, dom är ju så tokigt mysiga att se och höra. Vi akutköpte lite biljetter och bunkrade med lite öl, sedan tilbringade vi närmare två timmar i en park i Gävle i väntan på tåget, då vi varit lite väl förutseende med tidsmarginaler.
Grejen med Sundsvall är att man måste åka dit med Emilia. Det händer alltid en del lustigheter när man åker till Sundsvall med Emilia, speciellt när det kommer till var man ska tillbringa natten. Senast vi var där fick vi vackert slagga på ett hem för dementa, där vi kände att vi smälte in ganska bra. Men denna gång skulle det bli annorlunda, för nu hade vi varit duktiga och bokat tåg hem och grejer. Ack så vi bedrog oss.
Kom dit runt fyra på eftermiddagen och satte oss i solen vid gatukyrkan för att inta våra öl och känna oss somriga. Mitt under den fantastiske trubaduren Bengt och lille Morgans framförande anslöt sig även tre glada själar till som också var på konserthumör. Vi klämde tacos och langos och öl och var redo för lite aktion. Väl inne på området kom Emilia och jag på att vi var allt för fattiga och fina i kanten för att betala femtio kronor för öl i ett plastglas, så vi övergav våra kamrater i ett tält i syfte att hitta Billig Öl, med löfte om att snart komma tillbaka. Oturligt nog började det ösregna när vi spanade efter trevliga pubar och vi kastade oss därför in på det första bekanta namnet vi kände igen, Bishops Arms. Där var inte ölen billigare, men det var finare glas och bekvämare stolar. Jag gjorde bort mig då jag försökte beställa en pint och uttalade det precis som det stavas. Såg genast två ölkännare flytta sig några stolar längre bort från oss. Där satt vi då i godan ro och drack vår dyra öl (i vanliga små glas, ingen pint) och funderade över om det hade slutat regna än. En trevlig grabb vid bordet bredvid upplyste oss om att det hade det gjort. Innan vi visste ordet av satt vi vid den trevlige grabbens bord med hans fyra lika trevliga grabbkamrater som insisterade på att bjuda oss fattiga stackare på dricka. Stoj och stim tills klockan blev mycket och det var dags att dra sig utåt. In i ett tält, ännu mera öl, sedan The Ark! Hej vad det gick, Ola var läcker som alltid, dom uppfyllde alla förväntningar med bravur och vi tjoade och tjimmade tills rösterna sprack. Sen var klockan ännu mer och det var dags för langos och hemfärd. Vi smet förbi en 200-meterskö och snöt åt oss två langos framför näsorna på de utsvultna stackare som säkert stått där sen urminnes tider.
Då ringer de trevliga grabbarna och vill ha med oss på efterfest. Detta gick givetvis inte då vi var panka och redan hade våra biljetter hem. Men dom var lite envisa och vi kände för att utveckla Emilias impulsiva sida litegrann, så under löfte att dom skulle betala våra biljetter hem imorgon (läs: idag) så sket vi i att hoppa på tåget och stannade kvar i hopp att dom inte bluffat. Vips kom dom i taxi och kastade pengar på oss tills vi hade mer än när vi åkte upp, sedan frågade vi vad som fanns på schemat.
"Vi ska till ett ombyggt mentalsjukhus och dricka massor med öl!"
.....
Okej.
Det visade sig vara ett hotell som faktiskt varit ett mentalsjukhus en gång i tiden, med underbart otäckt upplysta sjukhuskorridorer som man gick vilse i hela tiden. Det mesta som skedde där inne är tyvärr censurerat, men gossarna var då små under av charm och vältalighet.
Dagen som är idag, och egentligen fortfarande igår (?) då jag inte har sovit en enda timme inatt, har varit lång och en smula bakfull, så att säga. Ölet flödade.
Jag tänker kasta ut lite obetalbara citat som kanske kan ge en bild av vad som skett under den gångna natten. Aldrig har jag då varit med om något så absurt roligt.

T - Han (C) har fan koncentrationsförmåga som en sked...
C - Är det positivt eller negativt?

En av de charmiga gossarna fattade tycke för mig och utövade sin primitiva grottmannacharm i försök att få omkull mig. Jag var ett svårflörtat objekt, skrattade mest åt allt han gjorde.
Grova sexuella anspelningar dyker upp här nedan, känsliga läsare varnas.

T - Men sluta nu, jag vill sova!
C - Vadådå?
T - Men det är min mutta!
C - Ja, men det är ju mitt finger...


"Ligg still och håll käften!"
-
Desperat kille försöker förföra en hysteriskt skrattande Tova.

"Men släpp brösten!"
- Samma desperata kille testar nya knep.

"Äre smarrigt?"
-
Tova är ohyggligt sexig under orala övningar.

C - Jag är full, kommer inte ens få den halvhård.
E - Blir det inte ens mysballe?
- ... vad det nu innebär.

"Hur fan ska vi hitta härifrån? Vi befinner oss på ett mentalsjukhus mitt ute i skogen."
-
Emilia, uppgiven och bakis morgonen efter.

Jag skrattar fortfarande. Och nu ska jag ta igen förlorad sömn, 20 timmar minst. Väck mig om det vankas festligheter.

Svensk sommar gör ett uppehåll och solen tittar fram.

Igår var en fasligt oproduktiv dag. Jag hade tusen saker att göra men uträttade dessa på ca 20 minuter, sen låg resten av dagen ändlös och tom framför mig. Vad göra? Jag öppnade en bok och släppte den inte förrän runt tio på kvällen. Den var bra.
Imorse vaknade jag flera gånger, men huvudet gjorde ont så jag ville inte stiga upp. Första gången jag vaknade var när Eva Cassidy sjöng om guldfält väldigt högt i mitt öra, andra gången var när mamma smög runt i lägenheten med en brinnande kvist av okänt ursprung och mumlade nåt om att röka ut bakterierna. Jag begrundade detta med ännu lite sömn, Sen fick jag reda på att det vankades bad och sol och att det faktiskt var flera grader varmt ute, så då var det dags att stiga upp och tigga skjuts, till min moders stora förtret. Fick några sköna timmar i sanden iaf och byggde ett vackert sandslott. Det bästa världen har skådat, om jag inte har fel.
Nu är jag lat och full av vattenmelon, ska nog slöa en stund innan jag måste göra mig anständig nog att visa mig på stan, ty det kom en förfrågan om öldrickande. Inte mig emot.
Imorgon bär det förmodligen av mot sundsvall och ett spontanbesök på gatufesten. Ska äta lite jordgubbar i solen och avnjuta sommarens enda spelning med The Ark. Das is godt, ja.
Någon som har ett jobb till Tova?




Ja, hemma igen. Ljumma sommarkvällar med ett kallt glas öl och jag är i himmelriket. Vi for in och träffade  Maria och Hanna i hennes lägenhet som tidgare bebotts av S. Hussein, som det stod på dörren. Hm..?
Hamnade på brända bocken till slut iaf, där vi träffade ytterligare gamla välkända ansikten jag inte sett på ett år. Stoj och stim och söta servitörer. Det var dock vissa problem innan vi faktiskt kom fram till detta perfekta tillhåll. Vi promenderade nämligen dit på cykelbanan. Att det är en cykelbana ser man tack vare de vita streck som omger den, den stora skylten med en cykel på samt att det kommer mängder med cyklister där. Detta bekom dock inte Emilia. När vi spatserade fram som bäst och två cyklister plingade frenetiskt på oss fick jag höra följande:

Hanna - Oj, vi går mitt i cykelbanan.
Emilia - Det finns ingen cykelbana...

Varpå hon fortsätter rakt fram. Förnekelse när den är som bäst.
Ytterligare guldkorn från samma kaköppning:

Emilia - Jag har problem att prata. Jag tror jag har sån där...
Tova - Tal. Taldyxlexi.
Emilia - Dysleksi..
Tova - Ja. Taldys.
Emilia - Taldys.

Detta fick vi senare bevis på.

Emilia - Jag får ont i halsen när jag skrattar. Är detta normalt? Närt jag var hos Ida och spelade singstar fick jag jätteont i halsen när jag söng!

Emilia - Whahaha, jobbigt släge!

Och så vidare. Nu säng ty upp tidigt imorgon dag.

Även Jesus hade sexualdrift.

Jag har tillbringat det senaste dygnet hos min mor, då hon har den skönaste existerande extramadrassen i hela gästrikland. Det medföljer oundvikligen djupsinniga disskussioner när man tillbringar tid här. Mor och jag har under tedrickande och cigarrrökande betat av allt från evolutionsteorin till latinets historia, kvinnoförtryck och mayariketrs kalendersystem under olika övernattningstillfällen. Igår handlade det om män.
Vi delar då teorin att männen styr världen och att detta är dumt. Vi har diverse förslag på varför det blivit så men kommer ofta till slutsatsen att allt är religionens fel. Utan religionen skulle det ha inträffat ca 100% mindre krig i världen, folk skulle slippa bli förtryckta och kunna ta bättre hand om sig själv. Men män då, alltså.
Varför är folk otrogna, frågade vi oss. Vi har redan under tidigare disskussioner kommit fram till att allt egentligen går ut på att fortplanta sig och föra arten vidare, liksom det är för alla levande skapelser här på vår lilla jord. Ocvh givetvis behöver man då någon som är kapabel att fortplanta sig. Medan vi arma kvinnor enbart kan producera avkomma absolut högst en gång per år söker vi givetvis någon som kan befrukta våra ägg, så var det bra med det. Har vi det gjort är vi nöjda, och då vill vi bara ha någon som kan hjälpa oss ta hand om ungen när den kommer. I värsta fall klarar vi dock oss bra själva.
Män däremot vill befrukta så många som möjligt då dom faktiskt är kapabla till detta. Överallt ska säden spridas för att få så många avkommor som möjligt. Därav den starka sexualdriften som leder till otrohet. En man i medelåldern som är gift med en jämnårig kvinna har ofta affärer med yngre kvinnor för att dom är fruktsamma, till skillnad från klimakteriekvinnan han är gift med.
Jobbigt läge för samtliga äldre damer.
Varför kvinnor är otrogna kom vi inte med något bra svar på, då vi är ohyggligt partiska.
Slutsatsen vi kom fram till var iaf att man kanske borde skippa svartsjukan och låta folk knulla runt bäst dom vill, då det förmodligen är en omedveten uråldrig instinkt.

Och att man borde avveckla all religion överhuvudtaget.
Say what, now?

Ja, må du leva..

Jag tänker på födelsedagar. Nu är det dock ganska länge tills jag har den äran, tack och lov. Det smög bara sig på mig när jag satt på bussen häromdagen.
Att fylla år. Det är ett ganska lustigt uttryck om man tänker på det. Vi gratulerar varandra till att ha fyllt ännu ett år med.. vad?
"Bra gjort, du har hållit dig i livet ytterligare tolv månader". Om jag varit dödsjuk, om jag levt i ett krigshärjat land eller på sibiriens kalla slätter skulle jag gratulerat mig själv varje dag om jag lyckades hålla hjärtat bultande över natten, men jag är frisk, här är det frid och fröjd och alltid 15 grader och mulet.
Missförstå mig nu inte, jag gillar födelsedagar. Framför allt att fira andra. Det är mest uttrycket jag tänker på.
Vissa dagar när man vaknar önskar man ju att man inte gjort det. Munnen smakar fimp, huvudet bultar och ditt innanmäte leker hela havet stormar; bakfylla deluxe. Om något fruktansvärt har hänt, du öppnar ögonen och önskar se pärleportens glans framför dig. Eller bara sådana dagar då allt är i gråskala och inget känns värt att vara vaken för.
Gratulerar, du har just kommit ett steg längre mot att fylla ditt år.
Och det finns andra dagar. De du aldrig vill ska ta slut. De man med glädje lägger på hög i minnet för att senare plocka fram och bara le åt.
Att hålla sig vid liv ett år är inte svårt. Så länge man följer instinkterna att sova, äta och gå på toaletten när det krävs samt inte gå ensam i en gränd en mörk natt är det faktiskt ganska svårt att misslyckas.
Att fylla ett år med något som är värt att bli gratulerad för?
Blir lite knepigare. Bäst jag börjar jobba på detta innan jag går vilse och hamnar i en mörk gränd.
Då kan det vara kört.

-