Utan trosor bland rosor

Jag har badsalt med rosendoft.
Jag sitter ensam i mammas mysiga lägenhet.
Jag har block och skisspenna och inspiration nog att skapa mirakel.
Nu ska jag lägga mig i mitt rosendoftande bad, sätta på lite mysig musik och bara njuta av tillvaron i några timmar.
Imorgon börjar förberedelserna för nyår.
För första gången på hur länge som helst ser jag faktiskt fram emot nyår, ty detta år har vi tagit tag i det själv.
2008 ska bli ett fantastiskt år och kräver således en spektakulär inledning, old fashion style.
Fridens, julbordstjockisar. (Jag själv inräknad. 4 kilo + på fyra dagar, länge leve farmor!)

Skilda världar goes live.

I am an onion. Tjock och mätt som aldrig förr efter en julhelg hos farmor. Mysigt och bra på alla sätt, julafton hos farmor, hälsade på faster och kusiner på juldagen och syster med barn och karl nu på hemvägen.  En släktens högtid, minsann.
Lite skönt att den är över dock, nog är den en smula pretantiös? Jag får prestationsångest och ler så kinderna krampar.

Och, ursäkta, men helvete också. Jag är lik förbannat kär som en klockarkatt. Det är bara det att så länge jag befinner mig i bjärnums rosa bubbla där festen aldrig slutar så stänger jag av den delen av mig, för att klara av allt annat. Det finns inte utrymme för någon verklighet i Bjärnum, trots allt är det ju i föreställning och dikt vi utbildar oss. Men ju mer man lever sig in, desto hårdare blir fallet tillbaka, när man likt en motvillig spermie tränger sig ut igenom bubblan via tåg och häpnar över hur mycket värld det finns, och hur olika de är varandra. I skåne finns skola, de glada M1orna, umgänge och lyckliga tider mixat med studier, studier och studier. Piruett padeboré. Men i denna värld utanför finns det inget rosa skimmer utan allt är skrämmande ljust och sticker ibland i ögonen. Där finns familj och gamla kontakter i bakgrunden, människor jag en gång trodde jag aldrig skulle kunna leva utan men har svårt att anpassa mig till åter. Men det är fortfarande bra och jag känner att jag behöver det. I förgrunden av denna imaginära tavla jag håller på att skapa av ett kyligt utanför står dock en skarp gestalt och har hela blickfånget, vare sig jag vill det eller inte. Med sitt långa blonda hår är han i sanning ganska iögonfallande. Han står där och flyttar inte på sig, ty han har i sin ägo hela mitt hjärta - om man nu får använda sig av sådana klicheér - och får själv välja om han vill vårda det med ömhet eller släppa det på marken, jag känner mig totalt maktlös i den frågan. Ty jag har försökt ta tillbaka det genom kalla ord och skamlöst beteende samt genomtänkta argument, men uppenbarligen har det en egen vilja och ligger bra där det är, tack så mycket. Jag vet egentligen alltid att han står där, men han är svår att skönja genom bubblans tjocka väggar och till råga på allt gör jag hela tiden mitt bästa för att glömma bort honom. Men det är lönlöst.
Jag är och förblir handlöst förälskad i dig, din drummel.

Hemma.

Efter en relativt preoblemfri sjutimmarsresa är jag nu äntligen hemma. Det känns både skönt och väldigt konstigt, på något sätt längtar jag ändå tillbaka ner igen. Men nu sitter jag och myser hemma hos mamma och äter gott med morbror o mor, det är trots allt väldigt skönt. Och ikväll ska jag leka med emilia, dela en flaska vin och äta dadlar. Mysigt. Men det känns liksom inte på riktigt, bara som om jag jag låtsas en stund innan jag ska återvända till skåne igen. Men väl där känns det också som om jag bara är där på lek, och som om det när som helst kan upplösas i rök och jag vaknar liggande i en säng i Sandviken. Det är konstigt, jag har ingen aning om var jag hör hemma just nu. Antar att jag fortfarande tror jag bor i sandviken med slipsen, men det är över, borta och slut. På gott och ont.
Imorgon ger jag mig av till norraste norrland, träffa farmor! Längesedan sist. Blir där till annandagen, sen hem, en visit i sandviken, förhoppningsvis träffa blondinen och hälsa på på gamla jobbet. Leka med linn&klara, kanske träffa Andréa, leka med Emilia på nyår. Hoppas på en liten reunion med esmutjerena, men vet inte riktigt var alla är eller om dom är lediga.
Allt är.. lite konstigt. Jag har nog rätt svårt för familjehögtider, då min familj inte riktigt är som den varit, eller som jag trott den varit. Jag får allt lite skuldkänslor när jag kommer hit av någon anledning, för att jag inte alltid är här antar jag.
Usch, det här blir ju deprimerande.
Jag mår bra.

Jag gör då ingen nytta.

image7

Ack nej, här sitter jag som en ostkrok och hänger istället för att packa, diska, städa och sova. Jag har nog lite dålig moral. Imorgon är det trots allt hemfärd
och jag måste göra allt klart ikväll, men det är ju så tråkigt. Tids nog får jag
nog ändan ur vagnen, men en liten stund till kan jag unna mig här. Det har
varit en lugn och skön dag idag, som dock började en smula kaotiskt då jag försov mig fatalt. Vaknade fem minuter innan skjutsen   gick, men jag hann! Prisad vare Sandra och hennes maja! (Bil, inte knark.) Haft ett antal utvecklingssamtal och fått höra att jag är duktig men lat,  Eller som det så
vältaligt formulerades
"Du är pyttelite bekväm" vs "Du verkar lycklig och så nöjd med hela världen, men jag saknar lite jävlar anamma" vs "Tova, nu måste du för fan sluta flumma!"


Hehe, jag förstår vinken. The story of my life. Nästa termin är det stenhårt
arbete som gäller 24-7, big time. Blev enormt peppad av att höra vad lärarna
hade att säga och längtar nästan tills jag får komma tillbaka igen.
Det ska bli intressant att se hur hårt jag jag kan pressa mig.
Imorgon är det Open Stage, vem som än vill får bege sig upp på scenen och framföra något inför klassen.
Jag och Hanna har något som liknar en plan som vi tänker ge ett försök förhoppningsvis utan att dö i skrattkramper; den risken var överhängande nu under repet. Det ska bli roligt.
Något som inte ska bli lika roligt är de sju timmarna jag ska tillbringa på tåget efteråt, jag avskyr verkligen att resa så länge i sträck. Dessutom är mina hörlurar borta, så jag kommer förmodligen börja gnaga på mina medpassagerare i ren frustration efter några timmar. Men men, hem vill jag ju. Sakna klass och skola kommer jag dock göra, återigen kommer det kännas mycket underligt att lämna Bjärnumbubblan, undrar hur världen utanför ser ut nuförtiden? Är det månne snö och julkänslor, glada människor och frid på jord eller världskrig? Imorgon vet jag. Hej så länge.

By the way...

image6

Jag är lite förälskad i oss.
Ha en underbar jul.

Från strumpa till TjockTomte på 3 timmar, sharp.

Åh, jag skaaa gå och lägga mig snart. Men jag är inte trött, för mycket uppe i varv!
Dagen har varit galen som sig bör. Innan jag glömmer det bör jag även nämna att det var duettredovisning igår, och den gick hyfsat. Shit, var det bara igår? Kunde lika gärna ha varit förra veckan..
I alla fall. Mukuredovisning! Hej vad roligt det var, trots att det tog hela dagen i anspråk. Hela klassen i grupper på fyra skulle redovisa en varsin Andrew Lloyd Webber musikal på valfritt sätt. Och folk är då sannerligen kreativa. Roligast var nog Starlight Express, då vi fick se en fantastisk välklippt och underbart regisserad filmatisering av hur ett tågrace kan se ut i skolmiljö.
Det är svårt att beskriva deras kreativitet, men tänk er en korridor. Den ger sken av att vara helt oskyldig som vilken ordinär korridor som helst, men plötsligt svischar något förbi! Vad var det?? tänker du och tittar igen, bara för att nästan bli överkörd av en skönlockig yngling iklädd guldtights, cyklop och durkslag som kommer rullande i oroväckande hastighet på en barnvagn. Han följs snart av en kvinna som i korsett, cykelhjälm och även hon cyklop frenetiskt sparkar sig fram på en gammal klädhängare och stannar för att kopiera en sångtext. Nu börjar du klia dig fundersamt i huvudet, och hör ett rassel bakom dig. Där kommer ännu en cyklop, på en skrivbordsstol minsann. Stilig som få i silverfläckig kostym och en smakfull handväska på huvudet, käckt ombunden med en slips. Han stannar för att köpa en cola. Under tiden har barnvagnen parkerats utanför en av danssalarna och dess passagerare gått in för att utföra vad som kommer bli utnämnd till årets koreografi. Du följer efter och tvivlar på dina sinnens fulla bruk och får nästan en hjärtattack när en stor blå blubb med imponerande bröstmuskler och en en knallröd tratt på huvudet kommer farande runt hörnet i en kundvagn. Han åtföljs av de andra och försvinner in i mörkret i garaget med ett brak.
Har du upplevt något av ovanstående så befann du dig troligen i denna nyss nämnda film.

Hade också nästan oförskämt roligt på vår egen redovisning :D
Whistle down the wind, strumpteaterversionen. Har ni någonsin försökt framföra en musikal enbart med hjälp av dina händer? Jag hade varit lite överambitiös och tillverkat några slående vackra strumpgubbar med ögon, fräknar, charmörlock, skinnpaj och gud vet vad. Våran fantastiska grupp framförde sedan detta stycke med hjälp av dessa, en tvivelaktig kartong-lada och världens lägsta scen. Att säga sina repliker, mima med strumpan, dansa med strumpan, låta bli att synas och försöka hålla sig för skratt när man trängs tre personer på en yta av ca två kvadratmeter bakom en ca en meter hög scen är en hysterisk upplevelse. Jag tror jag dog. Men är väldigt nöjd och fått intrycket av att samtliga känner detsamma :)


41289-5
De omtalade strumporna in action


Ja, det var skoldagen det. Men dagen är inte slut än, nu var det barnteater på schemat! Vi har under två veckor repat in en söt liten berättelse som vi idag visade upp för markaryds ungar i åldrarna 8 - 11.  Tova i rollen som tjocktomte med basröst, hej och ho ho ho. Det var väldigt roligt och ungarna verkade uppskatta det, speciellt godisregnet om inte annat ;) Men bara resan dit är nästan värd ett textstycke för sig.
Av någon anledning tycker vi om rekvisita. Rekvisita är bra, rekvisita måste man ha om det ska bli julstämning på scen. Men rekvisita har svårt att få plats i världens minsta bil tillsammans med fem personer, den har tillochmed svårt att få plats i den andra lite större bilen med fem personer även där. Inpackade som sillar med en julklappssäck i nacken och ett duntäcke i ansiktet, en klämd Lina på ena sidan och en mosad Christian på andra så rullar vi då. Ett stopp innan markaryd där jag plötsligt får en youghurt nersläppt i huvudet och några allmäna diskussioner om hur vi ska få in en redig kälke tillsammans med allt det andra. Lite trolleri och det gick. När vi väl nådde markaryd hade mina tår domnat bort pga klämda ben och Christian såg ut som en nackad höna pga julklapparna i famnen. Redo och laddade för premiär! In med alla grejer och dags för prepp. En liten missräkning var att vi släpade med ett elpiano då det redan fanns flygel på plats. Dumt. Men vi är vid gott mod ändå tills ljuset släcks, då blir det plötsligt kolsvart bakom scenen, vi snubblar på peruker och varandra. blir smått hysteriska och välter nästan byxorna. Dock gick föreställningen väldigt bra när vi väl kom igång.
Lek och smink med ungarna efteråt och så in med alla grejer och oss i bilen igen - hemfärd.
Så här är jag nu, klockan är alldeles för mycket och dagen imorgon kommer också vara väldigt aktiv, följaktigen borde jag sova.

Såå, godnatt.


Barn - och dockteater

Är fortfarande i skolan, börjar bli lite trött och hungrig. Men det har varit en rolig dag, som inleddes med en strömlös danslektion. Hela skolan slockande i ett nafs så vi fick lysa oss fram med mobiltelefoner och diverse andra akuta ljusa idéer. Sedan var det duettredovisning, det gick bra och var skoj, alla är fan hur bra som helst häromkring. Sedan mukurep till morgondagen, vilket gav mig magknip och så lite barnteater på det. Två stora redovisningar imorgon, spännande. Det kommer bli en lång dag, må jag säga. Ska rocka runt som jultomten och sjunga med basröst, now how about that?
Får dock inte sova när jag kommer hem nu om en dryg halvtimme, har alltför mycket att göra. Rekvisita, mat, fan och hans mormor. Måste dessutom ta itu med köket snart, jag tror det lever. Men det går nog bra. Är bara så lycklig över att migränen släppt och att det snart är ledigt.
Jag är en fantastisk strumpa.

Det bor en djävul bakom pannbenet

41289-4

Mitt huvud är på väg att klyvas i två delar. Vaknade vid fem imorse och trodde jag hade dött under natten. Denna jäkla migrän, idag var det värre än på länge. Missade samtliga utveckligssamtal i skolan pga den och nu funderar jag allvarligt på att amputera. Jag har så lång hals så det kanske inte skulle märkas om huvudet rök.
Ska iaf in till skolan nu ändå, bättre sent än aldrig antar jag. Repa sång och redovisning och svära lite över vad jag missade. Arg, jag är.
Fattar inte vad det beror på heller, denna elaka åkomma jag dragits med sedan barnsben. Ögonen har kollats, hjärnan har magnetröntgats, diverse kontroller har gjorts men tydligen är jag frisk som aldrig förr, förutom det faktum att det ibland känns som någon plockat ur min hjärna, hamrat på den med något vasst och slängt tillbaka den med våld i skallen på mig, där den sen ligger och skvalpar runt och stöter i väggarna så fort jag rör på mig. Det gör så ont att jag inte kan göra annat än ligga över toalettstolen och spy för jag vet inte var jag ska ta vägen.
Men nu har det lugnat sig igen, äntligen.
Nu ska jag torka mun och ögon och pipa iväg.



The lions sleeps tonight

Lögn i rubriken, lejonet höll sig allt vaken längre än vad brukligt är. Och när hon äntligen hamnade i vertikalt läge så hade sömnen svårt att infinna sig ändå, pga av ett mystisk bankande på den lika mystiskt låsta dörren.
Ja, det var fest igår.
Maskerad! Efter duktigt plugg i skolan for Hanna och jag hädan till Bjärnums centrum och joxade ihop sockervatten samt drack appfle kvalität, det är rediga grejor det. En klockren punkare med den ståndaktigaste frisyren i hela Skåne samt ett vingligt lejon gav sig sen iväg för att köpa plastglas och skrämma barn innan den riktiga festen skulle äntras. Vi hann med att skapa en Dobbie också. Hua. Det roliga med teaterfolk är ju att dom går in stenhårt för att iträda sig nya roller, varvid maskerader blir en succé i fråga om snygga kostymer. Jag var berusat lejon men hade gjort den missen att jag målat mina läppar svarta som sig bör, så det syntes allt vad jag hade varit framme någonstans, fniss. Den pilska hippien fick svart tunga, hur sanningsenlig hon än är. Sedan dök securitas upp vilket Tova inte alls begrep, hon trodde det var en av festgästerna som var på väg hem. Securitasmannen måtte ha undrat vad som stod på när dörren öppnas av ett slirigt lejon och en tysk soldat som hälsar honom med ett mycket artigt adjö. Mycket intriger, teatersmink och alkohol och en M1:a fest är skapad.
Dagen idag var inte lika rolig, vaknade med en frisyr på tre meter i diameter bredvid Gûnter och blev livrädd innan bakfyllan hann ikapp och knockade mig igen. Sedan glass, vilket var njutbart tills våra rödsprängda ögon råkade falla på nattygsbordet där det låg -konstpaus- en kondom av högst tvivelaktig karaktär. Missdådaren ringdes upp och fick sig en skrapa trots flitigt förnekande. Roligt.
Sedan blev det teaterrep vilket jag till största delen tillbringade liggande på rygg på golvet, något grön i synen. Knep sen en chipspåse och åkte hem och bäddade ner mig, så nu är jag vid god vigör igen, vill jag tillstå. Lite sömn på detta så ska nog nästa vecka funka den med trots fys, redovisning, barnteater och diverse onskefulla påhitt. Jag måste sätta mig och knåpa ihop strumpor, yey.
Men sen! Jullov! God mat, familj och gamla vänner och så himla många långa sovmornar. Ja.


I bjärnum kan man stöta på alla möjliga underliga figurer

Om så vore.

Jag tycker livet borde levas baklänges.
Först borde man dö.
Sedan kan man leva på ett ålderdomshem tills man kastas ut därifrån för att man är för ung.
Man får man en guldklocka och börjar jobba.
Man jobbar i 40 år tills man börjar plugga.
Man går i skolan.
Blir ett barn, man leker, har inget ansvar.
Blir en baby, kryper in i mammas mage, flyter runt i 9 månader och slutar som en orgasm.

Sömn- och sexbrist.

Jag är så fruktansvärt trött. Sitter och väntar i skolan på att få höra vad jag inte kan i dans, och jag kan baske mig inte hålla mig vaken länge till. Men den lyx som innebär att få åka hem och sova kan jag se mig om i himlen efter, ty jag kommer säkerligen bli kvar här tills klockan åtta ikväll. Helt sanslöst.
Men det var gudomligt roligt på sånglektionen, den gjorde min dag.
Ändock vill jag bara åka hem, äta något gott, ta ett bad och ha sex. Inget av det är särskilt troligt att det inträffar då schemat är fullspäckat, kontot är tomt, badrummet är trasigt och det sistnämnda har jag fan snart glömt bort hur man gör.
Halleluja.
Men i övrigt är allt bra. Jag har en natts sömn att ta igen, sen kommer allt bli bra. Ja.

Skräcken

Jag ska snart ill tandläkaren. Det sitter en urtidsskräck i ryggmärgen på mig gentemot tandläkaren, trots att han vad jag vet aldrig gjort något elakt mot mig.
Darr.

En helt vanlig torsdag.



Men ack en så tråkig sådan. Förkylningen vill inte låta mig vara ifred och huvudet dunkar. Vad göra? Jag saknar min forna hjärtevän så jag tror jag går i bitar. Om allt ändå kunde bli som förut fast nu och här. Äta kaka eller spara, gömma den i byrålådan, kedja fast den vid sängen. Denna jäkla kaka.
Legat hemma nu i två dagar och haft alldeles för mycket tid att tänka. Inte bra på några områden, min hjärna blir överarbetad och det slutar med att jag försöker lösa hela världens problem innan klockan ens slår middag. Så nu varvar jag ner genom att läsa kloka saker sagda av en gul björn med mycket liten hjärna. Det hjälper, trots allt.

Är hysteriskt avundsjuk på mina bröder som fick privilegiet att åka och lyssna på Final fantasy - Distand worlds. Jag hade kunnat döda för att få vara där, men då kontot gråter och jag knappt kan stå upp utan att få frossbrytningar kändes det ändå som ett ganska hopplöst projekt.

Vad har hänt med den sprudlade energiska glädje jag glidit fram på de senaste månaderna? Den drunknade i regnrusket, ty någon snö har vi inte här. Det skulle nog dock behövas, lite vitt puder att lysa upp grådagern med. Och jag som egentligen avskyr snö.

image2


Nej, jag är en självömkande myra och ni ska få veta varför. Jag är brakförkyld och rister som en furie varje gång jag rör mig hastigare än en pensionär, mitt konto blev huxflux tomt, jag ska till tandläkaren imorgon, har punktering på cykeln, mensvärk och förtvivlat ont i huvudet. Jag saknar en viss person så jag snart går mitt itu och får ångestattacker över mitt tanklösa beteende gentemot denna. Men annars är jag kry som ett vinterny.

Dessa jäkla torsdagar. Men imorgon är det iallfall fredag. Och vissa dagar spelar det alls ingen roll om man inte kan stava till tisdag.

Låt oss avsluta detta deprimerande inlägg med några tänkvärda fraser från en väldigt liten björn:

När förmiddagen börjar lida mot sitt slut och du känner dig lite nere, ska du inte oroa dig - du är förmodligen bara lite klockan-elvig.